Suolaseremonia

Hämärä valaistus, miellyttävä tuoksu, rauhallinen musiikki tai hiljaisuus. Turvallinen tila hiljaisessa läsnäolossa siskojen kanssa. Tila sisäisten intentioiden kuulemiselle, ideoiden juurtumiselle ja ajan kanssa niiden päästö lentoon.

Suolaseremonian ideana on kokoontua piiriin manifestoimaan toiveita. Käytännössä se tapahtuu niin, että istumme piirissä keskellämme vadillinen merisuolaa. Tuoreiden kukkien, palavien kynttilöiden ja tuoksulyhdyn luomassa maagisessa tunnelmassa meillä on mahdollisuus laskeutua hetkeksi arjen hulinasta ja todella kuunnella, mitä sisäinen äänemme tahtoo meille kertoa. Jokainen saa vuorollaan lisätä mukaan tuomansa aineksen (muutama tippa eteeristä öljyä, kuivatettu kukka, lempimauste tai yrtti) ja samalla lausua toiveen preesens-muodossa, eli niinkuin meillä olisi jo toivomamme asia tai tilanne olisi jo nykyaikaa. Kaikki kuuntelevat keskeyttämättä tai kommentoimatta. Piirissä jaetut asiat jäävät piiriin. Kaikki saavat mukaansa kotiin oman purkillisen uniikkia kylpysuolaa, muistuttamaan oman ajan ottamistesta myös siellä.

Uskon ajatuksen voimaan ja siihen, että me ajatuksiamme muokkaamalla voimme vaikuttaa aivojemme rakenteeseen. Tämä tapahtuu käytännössä käyttämiemme sanojen avulla, joten tietoisesti valiten sanamme mitä päämme sisällä käytämme, voimme vaikuttaa pinttyneisiin käyttäytymismalleihimme ja jopa sukupolvien yli kulkeneiden haitallisten uskomusten murtamiseen. Ajatusten lausuminen ääneen myös muiden korvien kuultavaksi on tehokas tapa havaita millaista sisäistä dialogia ylläpidämmekään. Uskon, että suolaseremonia on toimiva paikka muuttaa tätä ajatuksen virtaa ja niin muokata elämästämme juuri toiveidemme mukaista.

Svenska