Saltceremoni

Dunkel belysning, goda dofter, lugn musik eller tystnad. Ett tryggt rum med stilla närvaro i systrars sällskap. Ett forum för att sätta ord på de innersta intentionerna och att på det sättet ge möjlighet för idéer att slå rot och tids nog få vingar.

Tanken med en saltceremoni är att samlas i en ring och manifestera önskningar. I praktiken går det till så att vi sitter i en ring och har ett fat med havssalt mitt i ringen. Genom den magiska stämningen som vi tillsammans skapar med hjälp av färska blommor, rökelse och brinnande ljus har vi en möjlighet att stanna upp mitt i vardagens hektiskhet och verkligen lyssna inåt. Var och en får turvis tillägga sin ingrediens (några droppar eterisk olja, en torkad blomma, en ört eller favoritkrydda) i saltet och samtidigt uttala en önskan i presens, alltså som om vi redan hade det vi önskar. Alla lyssnar utan att avbryta eller kommentera. Det som delas i cirkeln stannar där. Alla får med sig en burk unikt havssalt hem för att komma ihåg att ta tid för egna stunder också där.

Jag tror på tankens kraft och på att vi genom våra tankar kan omstrukturera våra hjärnor. Jag tror till och med att det är möjligt att med vilja bryta generationsöverskridande skadliga mönster. Det här sker rent praktiskt genom att vi aktivt omformulerar de ord vi använder i vår vardag, inne i våra huvuden. För att verkligen få tag på de invanda modeller vi går och bär på kan det vara till nytta att uttala tankarna högt och ha andra öron att höra dem också. Därför tror jag att saltceremonier är ett fungerande forum för att forma sitt liv i önskad riktning.

Suomi